^Naar boven

Nieuws

 

 

 Onder diensten: nieuws over de kerkdiensten.

 Is er nieuws, dan proberen we het zo snel mogelijk hier te melden.

 Volg ook de nieuwsbrief, het kerkblad en de website.

 

  Op www.dfmcentraal.nl kunt u evt. hulp vragen bij de gemeente De Fryske Marren

 

 

Gemeentereis naar Israël en Jordanië begin oktober 2020

 Deze reis gaat ivm de corona eerst niet door!

Op 10 april jl. vond de plechtige overdracht plaats van het graf van Jelle en Jeltje de Vries uit Oudega, die in de oorlog de moed hadden om onderdak te bieden aan het Joods echtpaar Barend met hun zoontje Awraham. Basisschool ‘De Fluessen’ te Oudega beloofde voortaan zorg te dragen voor de laatste rustplaats van dit echtpaar.

De hele familie Barend was bij de plechtigheden aanwezig en maakte in een dankwoord bekend dat men 10 bomen zou laten planten in Israël voor Oudega. Immers, de familie leeft, dankzij Jelle en Jeltje, maar ook dankzij Oudega, want “iedereen in Oudega en Kolderwolde wist dat er Joden ondergedoken zaten bij Jelle en Jeltje, maar niemand heeft hen verraden”, aldus Frits Barend.

Op deze dag is bij mij het plan ‘geboren’ om een reis voor max. 40 deelnemers te maken met gemeenteleden en dorpsgenoten naar het land van de Bijbel. Mijn man, ds. Otto Mulder, heeft al diverse keren zo’n reis met gemeenteleden uit Almelo e.o. georganiseerd. Hij was dan ook direct enthousiast en bood aan de organisatie op zich te nemen, samen met mij. Samen met DrieTour bereiden we de reis voor. We zullen zeker Yad Vashem bezoeken, waar de namen van Jelle en Jeltje als redders van leven vermeld staan, evenals Dimona, aan de rand van de Negev woestijn, waar de 10 bomen voor Oudega zijn geplant.

Inmiddels hebben zich 21 belangstellenden gemeld. Dat is genoeg om met de voorbereidingen door te gaan, maar te weinig om ook echt op reis te gaan. Daarom nodigen wij nu ook gemeenteleden uit de Prot.Gem. te Balk en Oudemirdum, Nijemirdum, Sondel uit zich aan te melden als zij belangstelling hebben voor deze reis.

Er worden 5 bijeenkomsten georganiseerd ter voorbereiding. De eerste drie bijeenkomten zijn voor alle geïnteresseerden toegankelijk. Na de 2e bijeenkomst moet duidelijk zijn wie definitief meegaan. Bij de laatste twee bijeenkomsten worden alleen de deelnemers aan de reis verwacht.

De eerste drie bijeenkomsten zijn op:

  1. do. 28 november 2019, om 20.00 uur in De Skeakel te Oudega.

   Onderwerp: Op reis in het land van de Bijbel.

  1. ma. 20 januari 2020, om 20.00 uur in Ons Gebouw te Harich.

   Onderwerp: Jeruzalem.

  1. do.  5 maart 2020, om 20.00 uur in De Skeakel te Oudega.    

   Onderwerp: De actuele situatie van Israël in het Midden Oosten.

 

Hebt u belangstelling voor de reis en wilt u de informatiebijeenkomsten bijwonen, meld u dan aan bij ondergetekende.

 

Hartelijke groet,

Anke Oosting.

tel.: 0514-855012

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Website landelijke Protestantse Kerk

 

Bent u benieuwd naar de toekomst zoals de Protestantse Kerk in nederland die in de Nota 2025 aanreikt of wilt u graag verschillende blogs lezen van bijvoorbeeld de direct verantwoordelijken van  de Protestantse Kerk? 

 

Of wilt u gewoon graag op de hoogte blijven wat er zo al gebeurt binnen de landelijk protestantse kerk waar wij onderdeel van zijn?

 

Dan kunt u op onderstaande link klikken.

 

http://www.protestantsekerk.nl

 

 

Beeld uit logo

 

 

 

Copyright © 2016. PKN Oudega-Kolderwolde & Harich-Ruigahuizen