^Naar boven

Plaatselijke Commissie Harich

De kerk van Harich
Op vrijdag 24 september 2021 heeft de Stichting Alde Fryske Tsjerken de kerk van Harich overgenomen van de Protestantse Gemeente Harich-Ruigahuizen. De kerk is prachtig en wij vinden het belangrijk dat dit monumentale gebouw behouden blijft. Daarom heeft de Stichting de zorg voor deze kerk op zich genomen. De Stichting restaureert en onderhoudt monumentale kerken in Fryslân en geeft ze een nieuwe bestemming. Dat laatste doet ze samen met een Plaatselijke Commissie. 

Plaatselijke Commissie 
De Stichting Alde Fryske Tsjerken laat de exploitatie over aan de Plaatselijke Commisies die voortkomen uit de lokale gemeenschap. Deze commissie is verantwoordelik voor het beheer en de culturele programmering van de kerk.

De organisatie van de kerk in Harich bestaat uit 5 bestuursleden en daarnaast nog een aantal vrijwilligers die zich met hart en ziel voor de kerk inzetten. Wij staan klaar om diverse activiteiten te organiseren voor alle inwoners van Harich en omgeving. De kerk krijgt daarmee een bredere functie. Het doel van de Plaatselijke Commissie is dat iedereen van dit prachtige culturele erfgoed kan blijven genieten. Zo zal de kerkelijke gemeente de kerk huren voor het houden van kerkdiensten, maar de kerk is ook te huur voor andere bijeenkomsten, concerten, exposities, huwelijken en begrafenissen.

De Plaatselijke Commissie Harich is als volgt samengesteld:
-  Jannie Landman, voorzitter
-  Nelleke Terluin-Visser, secretaris
-  Dick Langenberg, penningmeester
-  Marjan Veenstra-de Boer, contacpersoon muziek / lezingen
-  Dicky Albada, contactpersoon kerkelijke aangelegenheden

Heel belangrijk zijn álle vrijwilligers die zich bezighouden met het faciliteren van alle bijeenkomsten en evenementen, zoals kosters, gastheren en -vrouwen, schoonmaakwerkzaamheden enz. Zonder hun inzet kunnen wij zeker niet. Heeft u interesse om van deze enthousiaste groep vrijwilligers deel uit te maken, neem dan contact op met de Plaatselijke Commissie Harich of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u ideeën voor het gebruik van de kerk van Harich? Neem dan ook contact op met de Plaatselijke Commissie.

Zorgen voor de kerk doen we samen
U kunt ons helpen de kerk in Harich levend te houden door donateur te worden van onze stichting of door een eenmalige gift. 

Helpt u mee de prachtige kerk van Harich nieuw leven in te blazen? Wordt dan donateur via onderstaande bon of klik hier

Stuur deze bon in een gesloten envelop naar:
Stichting Alde Fryske Tsjerken
Antwoordnummer 76
8900 WC  Leeuwarden

(Een postzegel is niet nodig)

Wij hopen op een fijne samenwerking!


Plaatselijke Commisie Harich
Jannie Landman, Dick Langenberg, Dicky Albada, Marjan Veenstra-de Boer en Nelleke Terluin-Visser

Copyright © 2016. PKN Oudega-Kolderwolde & Harich-Ruigahuizen